- 1/2 kostki miękkiego masła
- 2-3 łyżki ksylitolu
- kilka kropel olejku waniliowego
- szczypta soli
- 1 jajko
Połączyć i wyrobić masę.
- dodać mąki bezglutenowej, aż ciasto odklei się od ręki (domowa mąka bezglutenowa) - taka ilość, aby ciasto odklejało się od ręki. Lepiej dosypywać stopniowo, niż wsypać za dużo.
Dodatek:
- łyżka płaska surowego ziarna kakao
Wyrobić ciasto ręką.
Inne dodatki (opcjonalnie)
- pokruszona gorzka czekolada
- wiórki kokosowe
- orzechy/migdały
Wyrobione ciasto włożyć do lodówki na 15-20 minut.
Na blaszkę położyć papier do pieczenia. Formować małe kulki, lekko spłaszczyć i położyć na blaszkę.
Piec ok. 35 min, 180 stopni.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz