środa, 28 marca 2018

Muffinkowo kokosowo-bananowe

Muffiny kokosowo - bananowe *bez glutenu i *bez cukru

Składniki na 6 małych muffinek i jedną dużą:
- 40 gram roztopionego i wystudzonego masła
- 1 jajko
- 1 rozgnieciony banan

- 125 gram mąki (wersja domowa i bezglutenowa)
- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 25 gram wiórków kokosowych
- 2-3 łyżki ksylitolu lub miodu
- 1/2 szkl kefiru (może być bez, wtedy będzie również wersja *bez nabiału)

Połączyć składniki mokre razem. Połączyć składniki suche razem. Wszystko wymieszać energicznie łyżką. Przelać do 6 małych foremek oraz jednej dużej lub wszystko do małych foremek (wyjdzie ok 8-9 sztuk). Piec 25-30 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz